Etusivu > hallitus, hulluus, huuhaata, Uncategorized > Kuin hallituksen touhua

Kuin hallituksen touhua

Tämän paikan eka postaus olkoon tämä pieni tarina, jonka sain sähköpostiini…

Ja ei kun soutamaan kilpaa

Suomalainen ja Taiwanilainen yritys päättivät hyvin jatkuneen yhteistyönsä kunniaksi järjestää vuosittaisen soutukilpailun 8-miehisin joukkuein.

Molemmat joukkueet harjoittelivat pitkään ja kovaa, ja kun kilpailupäivä tuli, kumpikin joukkue oli mielestään huippukunnossa. Mutta! Taiwanilaiset voittivat suomalaiset ylivoimaisesti kilometrillä…

Häviön jälkeen suomalaisjoukkueessa vallitsi tappiomieliala. Yrityksen ylin johto päätti kuitenkin, että imagosyistä heidän on pakko voittaa seuraavan vuoden kisa.

Näin ollen he asettivat projektiryhmän ratkaisemaan ongelmaa.
Pitkien analyysien jälkeen ryhmä havaitsi, että taiwanilaisilla oli seitsemän soutajaa ja yksi mies peräsimessä, kun taas suomalaisilla oli yksi soutaja ja seitsemän perämiestä.

Miten hitossa taiwanilainen joukkue voi pärjätä yhden henkilön ohjausorganisaatiolla?

Tässä kriisitilanteessa yrityksen johto osoitti huomattavaa tarmoa ja toimintakykyä. Päätettiin palkata konsultit tutkimaan oman joukkueen koostumusta, suorituskykyä ja ohjausorganisaation rakennetta.

Muutaman kuukauden työn jälkeen asiantuntijat tulivat siihen johtopäätökseen, että joukkueessa oli liian monta ohjaajaa ja liian vähän soutajia.

Asiantuntijoiden raportin perusteella yrityksen johto teki välittömästi radikaaleja muutoksia joukkueen kokoonpanoon. Uuteen joukkueeseen tuli kolme perämiestä, kaksi yliperämiestä, kehitysjohtaja, joukkueenjohtaja, ja yksi soutaja. Uusin kehitysidea johdon taholta oli, että soutajan motivoimiseksi luotiin erityinen bonuspistejärjestelmä.

”Meidän on laajennettava hänen työnkuvaansa ja annettava hänelle enemmän vastuuta”.

Seuraavana vuonna taiwanilaiset voittivat kahdella kilometrillä…

suomalainen joukkue erotti soutajan, huonoon työsuoritukseen vedoten, mutta maksoi kuitenkin erikoisbonukset johdolle sen osoittamista uhrautuvista ja epäitsekkäistä ponnisteluista huipputuloksen aikaansaamiseksi.

Konsulttifirma teki seuraavien 6 kuukauden aikana uuden analyysin tilanteesta ja tuli johtopäätökseen, että taktiikka oli ollut oikea ja motivaatio kohdallaan. Materiaalissa vain olisi parantamisen varaa.

Ensi vuotta varten suomalaiset ovat nyt kehittämässä uutta venettä.

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: